Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dex

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Dex: Dex is een Engelse naam, met als betekenis "de rechtshandige" of "de kundige".

Bekende naamdragers

Dex Elmont (1984) is een Nederlands judoka. Hij is een pupil van coach Cor van der Geest van de KenAmJu-school uit Haarlem. In 2008 nam hij deel aan de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking, maar werd in tweede ronde uitgeschakeld door Taylor Takata.

Afgeleide namen: Dax, Dexter, Tex

Geboortekaartjes met de naam Dex

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dex. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dex of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dex kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dex of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Dex   09 Nov 2011
Haha, super vet.

saskia- 18.04.2011   23 Aug 2011
Onze zoon heeft ook de naam Dex gekregen omdat wij het een stoere krachtige naam vonden.Wij zijn heel gelukkig met ons mannetje. Mooie korte naam...

Aranka   20 Feb 2011
Wij hebben 4 okt 2010 ook een zoon gekregen die de naam dex heeft gekregen. Stoer en krachtig!

monique   12 Feb 2011
Onze derde zoon heet Dex, een krachtige en stoere naam. Dat is ook de reactie van familie, vrienden en kennissen. Heel positief dus!! Ik ben ontzettend blij om een zoon te hebben die de naam Dex mag dragen!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455