Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Denise

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Denise: De meisjesnaam Denise is een verkorting van de Griekse naam Dionysius, met als betekenis "volgeling van Dionysos". Dionysos was de Griekse god van de wijn, die zorgde voor de wijngaarden en het wijnproces.

Bekende naamdragers

Denise Jannah (1956) is een Nederlands zangeres van Surinaamse afkomst. In 1989 speelde Denise in de in de musical A Night at the Cotton Club en bracht twee jaar later haar eerste album uit. In datzelfde jaar trad ze op het North Sea Jazz Festival. In 1995 kreeg Denise voor haar tweede album een Edison.

Denise Richards (1971) is een Amerikaans actrice, die in 2000 een Razzie Award kreeg voor de slechtste vrouwelijk bijrol voor haar rol in The World Is Not Enough. In 2002 trouwde Denise met acteur Charlie Sheen, maar ondertussen zijn ze gescheiden. Samen kregen ze twee kinderen: Sam en Lola Rose.

Denise Crosby (1957) is een Amerikaans actrice, die vooral bekend van haar rol als Tasha Yar in de televisieserie Star Trek: The Next Generation. Daarvoor speelde Denise de rol van Lisa Davis in de soapserie Days of our Lives.

Afgeleide namen: Den, Denies, Denis, Dennes, Dennie, Dennis, Denny, Dennys, Denys, Deon, Dion

Geboortekaartjes met de naam Denise

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Denise. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Denise of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Denise kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Denise of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

denise   21 Aug 2016
Ik heb mijn naam al 61 jaar, en de betekenis die ik heb gelezen is : Denise is afgeleid van Dyonisius Saint Denis een Franse bisschop die ze onthoofd hebben,om zijn geloof ,hij heeft met zijn hoofd, in zijn handen gedragen ,nog drie kilometer gelopen, tot grote ontsteltenis,van zijn beulen, waar hij gestopt is staat nu de kerk Saint Denis in Parijs,wat speciaal is vroeger toen ik naar school ging en nogal vergeetachtig,zeiden mijn leerkrachten dikwijls," jij vergeet je hoofd nog eens" dus vind ik mijn naam heel passend voor mij !!!

silke   09 Aug 2012
ik heb ook een vriendin en die heet ook denise. ze is echt tof,leuk en lief.ze is gewoon de beste.

Rob   04 Jun 2011
Ik vind Denies een super leuke naam!! Ik ken niemand die Denies heet! Behalve Denies uit Deest! Kijk ook eens bij de naam Rob, wat een geweldige naam!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455