Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Denis

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Denis: De jongensnaam Denis is een verkorting van Dionysius, met als betekenis "volgeling van Dionysos". Dionysos was de Griekse god van de wijn, die zorgde voor de wijngaarden en het wijnproces.

Bekende naamdragers

Denis Diderot (1713-1784) was een Frans schrijver, filosoof en kunstcriticus uit de periode van De Verlichting. Tussen 1750 en 1776 schreef hij ongeveer 6000 artikels in de beroemde Encyclopé, een werk dat eerst formeel verboden werd. Denis was een voorstander van vrije meningsuiting en godsdienstvrijheid.

Denis Leary (1957 1957) is Ierse stand-up komiek en acteur, die meermaals genomineerd voor een Emmy Award, Golden Globe en Satellite Award. Denis Hij houdt zich vooral bezig met de komedieserie Rescue Me.

Afgeleide namen: Den, Denies, Dennes, Dennie, Dennis, Denny, Dennys, Denys, Deon, Dion

Geboortekaartjes met de naam Denis

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Denis. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Denis of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Denis kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Denis of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455