Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Demi

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Demi: De meisjesnaam Demi is een verkorting van Demetrius, "de zoon van Demeter". Demeter was de godin van de landbouw.

Bekende naamdragers

Demi Moore (1962), geboren als Demetria Gene Guynes, is een Amerikaans filmactrice en filmproducente. Typisch voor Demi Moore is haar hese stem. In 1985 werd ze bekend voor haar rol als Jules in film St. Elmo's Fire. Ze speelde de rol van een aan cocaïne verslaafde vrouw, maar het verhaal gaat dat ze tijdens de opnames vanwege haar drugsmisbruik is ontslagen en na een week van behandeling terugkeerde. In 1987 trad Demi Moore in het huwelijk met de bekende acteur Bruce Willis. In 1990 speelde ze in de zeer succesvolle film Ghost. Andere bekende films waarin ze speelden zijn A Few Good Men en Indecent Proposal. Vanaf 1993 has ze als actrice succes. Sinds 2006 is Demi het gezicht van het cosmeticamerk Helena Rubinstein.

Demi Lovato (1992) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Demi Lovato is vooral bekend van haar zol als Mitchie Torres in de Disney Channel film Camp Rock. Ze begon haar carrière in de serie Barney and Friends, waarna ze verschillende gastrollen speelde in onder andere de succesvolle serie Prison Break. In 2008 kwam haar eerste Disney Channel film Camp Rock uit.

Afgeleide namen: Demetrius, Dimitri, Dmitri

Geboortekaartjes met de naam Demi

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Demi. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Demi of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Demi kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Demi of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

demi   10 Jan 2015
Ik ben blij en trots mijn naam en echt een super naam

Demi   31 Jul 2013
Ik heet Demi, en ik ben erg trots dat ik deze naam mag dragen. Mijn ouders hebben een goede keus gemaakt. Ik vind het erg leuk om op deze website de betekenis te lezen. Iedereen met de naam, Demi, wees er trots op, hij is erg speciaal!

demi   07 Oct 2011
ik vind echt cool dat mijn betekenis dat is


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455