Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Deborah

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Deborah: De meisjesnaam Deborah heeft als betekenis "honingbij".

Bekende naamdragers

Deborah Curtis (1957) is de vrouw van Ian Curtis, de beroemde overleden rockzanger van Joy Division. Toen hun relatie op de klippen dreigde te lopen schreef Ian het beroemde Love Will Tear Us Apart. Deborah schreef het boek Touching From a Distance over het leven van Ian Curtis.

Deborah Ostrega (1973) is een Belgisch presentatrice, actrice en zangeres. Deborah werd ontdenkt toen ze in 1995 meedeed aan de verkiezing van Miss België. Eerst wekte ze als assistente in Urbanus' programma RIR en daarna als assistente bij het Rad van Fortuin. Deboraj presenteerde samen met Gunter Levi de Super 50 op Kanaal Twee. In 2008 presenteerde ze voor Vitaya het programma De Biersommelier, waarin brief geproefd werd. Deborak is zangeres van de Belgische band Lords of Acid. In 2003 maakte ze haar acteerdebuut in de film De Zaak Alzheimer, waarin ze de prostituee Anja speelt.

Afgeleide namen: Debby, Débora

Geboortekaartjes met de naam Deborah

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Deborah. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Deborah of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Deborah kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Deborah of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Debora   19 Aug 2011
Ik noem Debora(zonder H )en ben erg fier en blij dat mijn ouders dit gekozen hebben.De naam en de betekenis hebben iets speciaal en geven je toch iets mee van de persoon wie je bent in hun leven.Als je klein bent besef je dit niet ,maar later ben je daar erg gelukkig om.Dus toekomstige ouders denk daar maar goed over na Debora is een naam om toch eventjes bij stil te staan.Liefs honingbij (betekenis)

Christel   03 May 2011
na de namen Amber en Kaylee voor mijn eerste 2 meiden zocht ik een minder voorkomende naam. In de Bijbel vond ik de naam Debora, en met een h erachter kozenwij deze naam voor de laatste dame in ons gezin. Ze doet haar naam eer aan, want ze kan niet tegen oneerlijkheid en onrecht, en komt op voor de zakkeren. Ze is nu 8.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455