Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Debbie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Debbie: Debbie is afkomstig van Deborah, met als betekenis "honingbij".

Bekende naamdragers

Debbie Reynolds (1932 -2016) was een Amerikaans actrice en zangeres. In 1952 kreeg Debby een rol in de bekende musicalfilm Singin' in the Rain. Daarna speelde ze nog mee in meer dan veertig films. Ze speelde ook onder meer Bobby Adler, de moeder van Grace in de sitcom Will & Grace. Debby kreeg een Oscar voor haar rol in The Unsinkable Molly Brown en Golden Globes voor The Debbie Reynolds Show op televisie en de film Mothers. In 2014 kreeg ze de Lifetime Achievement Award van de Screen Actors Guild. Een dag nadat haar dochter Carrie overleed aan een hartaanval in een vliegtuig, overleed ook Debby, vermoedelijk aan een hartaanval.

Afgeleide namen: Deb, Debby, Debi, Debora, Deborah

Geboortekaartjes met de naam Debbie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Debbie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Debbie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Debbie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Debbie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Debbie   29 Dec 2016
Ik ben inderdaad een vlijtige bij. Debbie is een leuke en mooie naam, maar de meeste mensen schrijven het steeds met een y, Debby dus.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455