Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dean

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Dean: Dean is een Engelse naam met als betkeneis "valley" of "decaan".

Bekende naamdragers

Dean Delannoit (1989) is een Belgisch zanger die in Idool 2007 won. In hetzelfde jaar bracht Dean reeds zijn debuutsingle uit, So Many Ways, dat goed scoorde in de hitlijsten. Hij werd in 2007 ook winnaar van Sterren Op Het IJs.

Dean Cain (1966) is een Amerikaans acteur die bekend werd als superman in de televisieserie Lois & Clark: The New Adventures of Superman. Dean Cain speelde ook in de televisieseries Beverly Hills 90210, Lost en Las Vegas. Hij acteerde in films zoals The Broken Hearts Club, Out of Time, Bailey's Billions en The Perfect Husband: The Laci Peterson Story.

Dean Acheson (1893-1971) was minister van buitenlandse zaken van de VS van 1949 tot 1953. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en hielp bij de voorbereidingen voor het Marshallplan en de Trumandoctrine.

Afgeleide namen: Deen, Dene, Dino

Geboortekaartjes met de naam Dean

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dean. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dean of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dean kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dean of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

aadpetaat   05 Feb 2013
wij hebben 2 zoontjes liam is de 1e,en toen we weer n baby verwachtte,n zoon notabene,moest de naam matchen bij die van liam...en werd t DEAN!2 superstoere namen voor 2 superstoere mennekes,goed uitgekozen,als zeggen we zelf....


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455