Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis David

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis David: David is een Hebreeuwse naam met als betekenis "geliefde". David was de naam van een koning van Israël. Koning David schreef vele psalmgedichten, overwon de reus Goliath en maakte Jeruzalem tot hoofdstad van Israël.

Bekende naamdragers

David Beckman (1975) is een Engels voetballer die behalve zijn goed voetbalspel ook bekend is om zijn kapsels. Hij was een topscoorder bij Manchester United maar werd in 2003 verkocht aan Real Madrid voor 37 miljoen euro. In dit jaar werd hij door koningin Elizabeth bevorderd tot de Orde van het Britse Rijk. David Beckman trouwde met Victoria Adams, een van de zangeressen van de meidengroep Spice Girls. Door zijn knap uiterlijk en uitstraling heeft hij meegewerkt aan verschillende reclamespots, waaronder voor Walt Disney World, Pepsi, Adidas en Gilette.

David Bowie (1947-2016) was een Engelse muzikant. Hij was een van de grootste rockmuzikanten ooit. David Bowie viel in de jaren zeventig op door zijn excentriek imago en zijn twee verschillende kleuren ogen. Er zijn vele artiesten die beweren door David te zijn geïnspireerd zoals U2, Pet Shop Boys en Simple Minds. Een bekend nummer van David Bowie is Ashes to Ashes. Op 8 januari 2016, zijn verjaardag, bracht David zijn laatste studioalbum uit, getiteld Blackstar. De musici met wie Bowie jarenlang had samengewerkt werden vervangen door jazzmusici.

David Copperfield (1956) is een wereldberoemde Amerikaanse illusionist. Toen hij 16 jaar was gaf David Copperfield (toen heet hij nog David Seth Kotkin) goochelles aan de universiteit van New York. Hij werd bekend met zijn nummers om door de Chinese muur te lopen, het Vrijheidsbeeld te laten verdwijnen en zichzelf doormidden te zagen. Hij is een tijd getrouwd geweest met het topmodel Claudia Schiffer.

Afgeleide namen: Daaf, Dave, Davida, Davide, Davy

Geboortekaartjes met de naam David

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een David of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje davidReacties

Reacties in verband met de voornaam David kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam David of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

David   09 Jun 2011
psavid is een Hebreeuwse naam met als betekenis "geliefde". David was de naam van een koning van Israël. Koning David schreef vele psalmgedichten, overwon de reus Goliath en maakte Jeruzalem tot hoofdstad van Israël.

David   09 Jun 2011
ik ben blij met mijn naam ,mooie naam

Judas   14 Dec 2010
David. Hij was de jongste van acht zonen van Isaï en werd in zijn jeugd geacht op de schapen te passen - vanwege het verschijnen van roofdieren geen ongevaarlijke baan, die desondanks in weinig aanzien stond. Onverwachts werd hij gezalfd tot de opvolger van de toen heersende koning Saul. Het zou echter nog jaren duren voordat hij de troon besteeg.

Henk   14 Dec 2010
ZO ga ik mijn zoontje noemen! Mijn vrouw is over 3 weken afgeteld... Dus voor mij aftellen tot onze DAVID geboren wordt.

Olivia   20 Nov 2009
super mooie naam !! mijn papa noemt zo!

david   14 Oct 2009
coole naam toch?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455