Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dave

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Dave: De jongensnaam Davey heeft als betekenis "geliefde".

Bekende naamdragers

Dave (1944) is een Nederlands zanger, maar die vooral populair is in Frankrijk, waar hij woont. Dave scoorde zijn eerste hit met Dansez Maintenan. Hij doet ook presenteerwerk voor de Franse televisie. In 2004 boekte zijn album Doux Tam Tam een groot succes.

Dave Grohl (1969) is een Amerikaanse muzikant die vooral bekend werd als drummer van de band Nirvana en als voorman van de Foo Fighters. Daarvoor speelde hij als drummer bij verschillende bands, zoals Freak Baby, Mission Impossible, Dain Bramage en Scream. In 1994 richte Dave de band Foo Fighters op. Deze band maakte verschillende hits zoals Everlong, My Hero en Monkey Wrench.

Afgeleide namen: Daaf, Davey, Davian, David, Davida, Davide, Davino, Davy

Geboortekaartjes met de naam Dave

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dave. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dave of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dave kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dave of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455