Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Darren

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Darren: Darren is een Engelse jongensnaam (soms meisjesnaam) met als betekenis "de grote" of "de prachtige".

Bekende naamdragers

Darren Campbell (1973) is een voormalige Britse atleetgespecialiseerd in de sprint. Darren won twee Olympische medailles, waaronder een gouden op de 4 x 100 m estafette. In 1991 won Darren op het EK voor junioren in het Griekenland goud op de 100 en 200 m en zilver op de 4 x 100 m estafette. In 1998 won tweemaal goud op kampioenschappen in Boedapest. Op de Olympische Spelen van 2004 in Athene won Darren een gouden medaille op de 4 x 100 m estafette.

Darren Ferguson (1972) is een voormalig Schotse voetballer die vooral actief was bij Manchester United, Wolverhampton Wanderers, Sparta Rotterdam en Wrexham. Darren is zoon van de bekende voetballer Alex Ferguson, die in 1986 hoofdtrainer werd van Manchester United. In 2010 werd Darren aangesteld als coach van Preston North End en een jaar later als coach van Peterborough United.

Afgeleide namen: Daren, Darin, Daron, Darren

Geboortekaartjes met de naam Darren

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Darren. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Darren of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Darren kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Darren of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455