Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Darius

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Darius: Darius heeft als betekenis "goede bewaarder van bezittingen".

Bekende naamdragers

Darius Danesh (1980) is een Schots zanger, die bekend is als deelnemer de finale van Pop Idol. Zijn eerste single Colourblind werd in Engeland een nummer één hit en zijn debuut album Drive In behaalde platina. Toen Darius vernam dat zijn vader leed aan kanker, schreef hij voor hem het album Live Twice. Later bleek dat zijn vader zijn kanker had overwonnen en inderdaad aan zijn "tweede leven" begon.

Darius de Grote was van 522 v.C. tot 485 v.C. koning van Perzië. Darius was zoon van Hystaspes en beweert zelf familie te zijn geweest van Cyrus II, de stichter van het Perzische Rijk. Toen hij naar de troon greep waren zijn vader en grootvader nog in leven. Omdat beiden volgens sommige oosterse rechtssystemen méér aanspraak hadden op de troon onstond er opstand in enkele oostelijke rijksdelen. Met behulp van zijn eigen leger en enkele veldheren kon hij de opstanden neerslaan. Darius een goede bestuurder, won de gunst van zijn onderdanen en gaf hen godsdienstvrijheid.

Geboortekaartjes met de naam Darius

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Darius. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Darius of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Darius kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Darius of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455