Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Daphne

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Daphne: In de Griekse mythologie is Daphne een nimf en dochter van de riviergod Peneüs. Daphne werd bemind werd door Apollo en om aan zijn aandacht te ontkomen veranderde ze zich in een laurierstruik.

Bekende naamdragers

Daphne Bunskoek (1973) is een Nederlandse actrice en presentatrice. Daphne is vooral bekend van het tabloidprogramma RTL Boulevard. Eerste werkte ze voor de regionale zender RTV Oost, de muziekzender TMF en de omroep KRO. Vanaf 2005 ging Daphne werken bij RTL Boulevard. In 2004 kreeg ze haar debuutrol als actrice in de film Feestje en jaar later was ze te zien in de televisieserie Keyzer en De Boer Advocaten. Vanaf 2008 is Daphne werkzaam bij EVA TV, een bedrijf van Joop van den Ende en Paul de Leeuw.

Daphne Wellens (1988) is een Belgische actrice die vooral bekend als Leen in de jongerenreeks Spring. Daarvoor was Daphne danseres bij de 6-Teens en in enkele Samson en Gert-kerstshow. In 2000 deed Daphne mee aan de Belgische versie van de musical Pinokkio.

Afgeleide namen: Dafne, Daphné

Geboortekaartjes met de naam Daphne

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Daphne. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Daphne of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Daphne kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Daphne of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Astrid   24 Jun 2011
Mijn mama twijfelde tussen Astrid en Daphne, het is dus Astrid geworden. Al vind ik Daphne ook een mooie naam!

Daphne   25 Nov 2010
Er staat, dat ze zichzelf in een laurierblad toverde om van hem af te komen, maar in andere bronnen, staat dat ze is omgetoverd door de goden!?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455