Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Daoud

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Daoud: Daoud is een variant van David, met als betekenis "de geliefde".

Bekende naamdragers

Daoud Hari is een Soedanees die werkte als tolk voor hulporganisaties en bekend werd tijdens het Darfurconflict. Daoud werd in 2006 tijdens het maken van een reportage gearresteerd door de Soedanese autoriteiten op beschuldiging van spionage. Hij werd gemarteld maar na internationaal aandringen vrijgelaten. Hij kreeg politiek asiel in de Verenigde Staten, waar hij het boek The Translator: A Tribesman's Memoir of Darfur schreef, om aandacht te vragen voor de bevolking van Darfur.

Geboortekaartjes met de naam Daoud

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Daoud. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Daoud of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Daoud kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Daoud of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455