Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dany

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Dany: De jongensnaam Dany is een verkorting van de Hebreeuwse naam Daniel, met als betekenis "God is mijn rechter" of "rechter van God".

Bekende naamdragers

Dany Lademacher (1950) is een Belgisch rockgitarist, producer en componist. Dany was vooral succesvol als gitarist van His Wild Romance, de begeleidingsband van de Nederlandse zanger Herman Brood. Dany schreef ook enkele nummers voor Herman Brood, waaronder Saturday Night en Never Be Clever.

Dany Verstraeten (1955) is een Vlaamse nieuwslezer. Dany startte in 1979 zijn carrière bij de VRT, waar hij verantwoordelijke was voor de verkeersinformatie. Hij stapte voor naar Studio Brussel en begon met televisiewerk. In 1989 werd hij bij de nieuwe televisiezender VTM nieuwslezer. Bij VTM presenteerde Dany ook Telefacts, De Zesde versnelling en Autowereld.

Afgeleide namen: Daan, Daantje, Dan, Dana, Dane, Dani, Dania, Daniek, Daniël, Daniel, Daniëla, Daniella, Danielle, Danilo, Danique, Dannie, Danny

Geboortekaartjes met de naam Dany

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dany. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dany of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dany kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dany of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455