Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Danny

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Danny: De jongensnaam Danny is een verkorting van de Hebreeuwse naam Daniel, met als betekenis "God is mijn rechter" of "rechter van God".

Bekende naamdragers

Danny De Bie (1960) is een voormalig Belgisch veldrijder, die als prof in 1987 doorbrak toen hij tweede eindigde in Mlada Boleslav. In 1989 won hij de wereldtitel op het parkoers in het Franse Pontchâteau. Danny was van 1990 tot 1992 drie jaar op rij Belgisch kampioen.

Afgeleide namen: Daan, Daantje, Dan, Dana, Dane, Dani, Dania, Daniek, Daniël, Daniel, Daniëla, Daniella, Danielle, Danilo, Danique, Dannie, Dany

Geboortekaartjes met de naam Danny

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Danny. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Danny of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Danny kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Danny of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455