Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Danilo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Danilo: De jongensnaam Dani is een verkorting van de Hebreeuwse naam Daniel, met als betekenis "God is mijn rechter" of "rechter van God".

Bekende naamdragers

Danilo Di Luca (1976) is een Italiaanse wielrenner. In 1998 won Danilo de belofteneditie van de Ronde van Italië en werd hij derde bij het WK voor beloften. Danilo boekte veel overwinningen de Ronde van het Baskenland, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en de Ronde van Italië.

Afgeleide namen: Daan, Daantje, Dan, Dana, Dane, Dani, Dania, Daniek, Daniël, Daniel, Daniëla, Daniella, Danielle, Danique, Dannie, Danny, Dany

Geboortekaartjes met de naam Danilo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Danilo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Danilo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Danilo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Danilo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455