Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Daniel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Daniel: De jongensnaam Daniel of Daniël is een Hebreeuwse naam die 'God is mijn rechter' betekent. En bekende naamdrager is de profeet Daniel uit het gelijknamige bijbelboek uit het Oude Testament. Daniel was een Joodse slaaf aan het Syrische hof maar werd bekend door zijn vermogen om dromen te verklaren. Zijn vijanden gooide hem ooit in een leeuwenkuil, maar hij werd hieruit gered. De jongensnaam Daniel werd eerst populair in de Middeleeuwen.

Bekende naamdragers

Daniel Defoe (1660-1731) was een bekende Engelse schrijver van politieke vlugschriften, journalistieke artikels and romans. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de Engelse roman. Daniel Defoe is bekend geworden door zijn boek Robinson Crusoe, dat handelt over een man die gestrand is op een onbewoond eiland. Door zijn politieke activiteiten belande hij in 1703 in het gevang maar hij werd vrijgelaten in ruil voor diensten als geheim agent.

Daniel Bernoulli (1700-1782) was een Zwitserse wiskundige en natuurkundige. In 1750 werd Daniel Bernoulle hoogleraar in de natuurkunde in Bazel. Daniel Bernoulli is bekend geworden door 'het principe van Bernoulli' dat zegt dat een toename in de snelheid van een gas of vloeistof steeds gepaard gaat met een verlaging van de druk.

Dabiel Goleman (1946) is een psycholoog die als eerste het begrip emotionele intelligentie lanceerde. Volgens Daniel Goleman hebben onze hersenen het vermogen om eigen emoties te herkennen en zichzelf te motiveren.

Afgeleide namen: Dan, Danny, Daneel, Daan, Daniël, Daniella, Danie

Geboortekaartjes met de naam Daniel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Daniel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Daniel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Daniel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Daniel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Daniel Kempes   25 Jan 2013
Cool heeft swagg enn is stoer.

Daniel   28 Dec 2010
Mijn naam is Daniel en soms wordt ik Danielson genoemd. Ook wel eens anders; Daan, Dani of Dano. Kortom een naam is een naam met zijn eigen bestaan. 'K vraag me af of een naam ook een bepaald karakter vertaald?

diel vergote   25 Dec 2009
ik heet diel ik vind het een mego naam en ik ben 7jaar en ik denk dat mijn meervoud van mijn naam dielen is !!!!!!!!!!!!!

Habuela Isabel   26 Aug 2008
mi nieto es una persona recptiva sensible y muy introvertido mi experiencia es muy positiva


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455