Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dana

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Dana: De meisjesnaam Dana is afgeleid van Daniel, met als betekenis "God is mijn rechter".

Bekende naamdragers

Dana Winner (1965) is een Vlaamse zangeres, die in 1993 in Vlaanderen doorbrak met haat nummer Woordenloos. Twee jaar later scoorde Dana een Top 40-hit met Westenwind. Ook in Nederland, Duitsland en Zuid-Afrika is ze een veelgevraagde artiest.

Dana Vollmer (1987) is een Amerikaanse zwemster, die in 2004 samen met haar team de 4x200 meter vrije slag won op de Olympische Zomerspelen.

Afgeleide namen: Daan, Daantje, Dana, Dania, Daniek, Daniël, Daniel, Daniëla, Daniella, Danielle, Danique, Danny

Geboortekaartjes met de naam Dana

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dana. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dana of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dana kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dana of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

maissa   28 Dec 2015
Mijn vriendin heet zo en ik vindt het mooi

Deborah   30 Oct 2011
Mn dochtertje heet zo, we hebben allemaal een voornaam met een D en Dana vonden we gelijk een mooie naam, die ook nog eens zeldzaam is en zeg eerlijk,daar zijn we toch allemaal wel een beetje naar op.zoek

...   24 Jun 2011
Zo heet mijn nicht van 23 (28-09-1987)


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455