Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dagmar

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Dagmar: De meisjesnaam Dagmar heeft als betekenis "schitterende strijder".

Bekende naamdragers

Dagmar Liekens (1969) is een Vlaamse presentatrice, actrice en fotomodel. Dagmar was sinds 1988 actief als internationaal fotomodel. Ze speeld een rol in de film She Good Fighter en figureerde in Koko Flanel. Dagmar presenteerde op VT4 samen met Chris Van den Durpel Beestig Leuk. Ze was ook enkele jaren een trouw panellid in Het Swingpaleis. Dagmar had een relatie met Koen Wauters van Clouseau, maar is nu gehuwd met een Fransman en moeder van Arvid en Lena .

Dagmar Hase (1969) is een voormalig internationaal topzwemster uit Duitsland, gespecialiseerd op de vrije slag. Tijdens de Olympische Spelen in Barcelona (1992) won Dagmar de gouden medaille op de 400 meter vrije slag.

Afgeleide namen: Dag, Dagmara, Dagmer, Dagomar

Geboortekaartjes met de naam Dagmar

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dagmar. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dagmar of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dagmar kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dagmar of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Eef   30 Nov 2012
Dagmar is ons derde kindje,na heel namen bedacht te hebben,sprong deze er tussen uit!!

Maartje   13 Jan 2011
ik heb mijn kindje de naam Dagmar gegeven en ze past zeer goed bij haar naam, ze is zeer vrolijk en vreugdevol en uitbundig, ze doet haar nam alle eer aan


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455