Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Cyril

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Cyril : De jongensnaam Cyril is afleid van het Griekse kurios, dat "heer" betekent.

Bekende naamdragers

Cyril Havermans is een Nederlands musicus die bekend is geworden als bassist van de groep Focus, maar speelde ook voor Peter and the Beats, The Heralds, Spacial Concept en Big Wheel. Daarna startte Cyril een solo-carrière als Cyril Havermans, richte hij het groepje Cyril op en speelde in de groep Three Pianos.

Cyril Dessel (1974) is een Franse wielrenner, die in 2006 bekend werd toen hij als zevende eindigde in de Ronde van Frankrijk won. In 2008 won Cyril telkens een etappe in de Vierdaagse van Duinkerke, de Ronde van Catalonië en de Dauphiné Libéré.

Afgeleide namen: Ciril, Cirilio, Cirilo, Cyrill, Cyrille, Kiril, Kyril

Geboortekaartjes met de naam Cyril

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Cyril . Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Cyril of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Cyril kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Cyril of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455