Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Cynthia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Cynthia: Cynthia was de bijnaam van de Griekse godin Artemis, naar haar geboorteplaats, de berg Cynthus op Delos. De Romeinse dichter Propertius bezong in zijn Elegie├źn zijn geliefde Cynthia.

Bekende naamdragers

Cynthia Reekmans (1982) is een Vlaamse presentatrice en mediafiguur. In 2005 werd Cynthia tot de 14de Miss Belgian Beauty. Daarna nam ze deel aan verschillende talkshows en deed mee aan het Swingpaleis. Op TV Limburg presenteerde ze STUDIOTVL.

Cynthia Nixon (1966) is een Amerikaanse actrice die vooral bekend geworden is als de advocate Miranda Hobbes in de tv-komedie Sex and the City. Cynthia speelde in verschillende Broadway-producties, waaronder The Last Night of Ballyhoo, Indiscretions, Angels in America en The Women. Voor haar rol in Indiscretions werd ze in 1995 genomineerd voor een Tony Award. In 2006 won ze een Tony Award voor Best Leading Actress in a Play.

Afgeleide namen: Cindy, Cynthia

Geboortekaartjes met de naam Cynthia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Cynthia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Cynthia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Cynthia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Cynthia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455