Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Constantin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Constantin: De jongensnaam Constantin is afgeleid van het latijns constans, met als betekenis "de standvastige".

Bekende naamdragers

Constantin Meunier (1831-1905) was een Belgische beeldhouwer en schilder. Constantin werkte als helper bij de beeldhouwer Charles Auguste Fraikinen daarna volgde hij een opleiding bij de schilder Fran├žois-Joseph Navez. Hij schilderde vooral religieuze en geschiedkundige thema's, zoals de Kruisweg in de kerk van Sint-Pieters-Kapelle. In zijn beeldhouwwerken bracht hij vooral ode aan de arbeiders. Een van zijn bekendste beeldhouwwerken De Buildrager is te bezichtigen op de Suikerrui in Antwerpen. In Elsene is zijn woonhuis omgevormd tot het Constantin Meuniermuseum.

Afgeleide namen: Constant, Constantijn, Constantinus, Konstant, Stan, Stans, Stijn

Geboortekaartjes met de naam Constantin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Constantin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Constantin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Constantin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Constantin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455