Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Constantijn

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Constantijn: De jongensnaam Constantijn is afgeleid van het latijns constans, met als betekenis "de standvastige".

Bekende naamdragers

Constantijn de Grote (ca. 280-337) was keizer van Rome. Door zijn militaire overwinningen werd Constantijn vanaf 324 alleenheerser over heel het uitgestrekte Romeinse Rijk. Hij was de eerste Romeinse keizer die uitgesprak voor het christendom.

Constantijn Huygens (1596-1687) was een Nederlands dichter, diplomaat, geleerde en componist. Constantijn wordt beschouwd als een van de grootste dichters uit de Gouden Eeuw. Hij was tevens secretaris van drie prinsen van Oranje. Zijn twee zonen Constantijn jr. en Christiaan werden belangrijke wetenschappers. Naar Constantijn Huygens is een literaire prijs genoemd, de Constantijn Huygensprijs.

Afgeleide namen: Constant, Constantinus, Konstant, Stan, Stans, Stijn

Geboortekaartjes met de naam Constantijn

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Constantijn. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Constantijn of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Constantijn kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Constantijn of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455