Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Colin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Colin: Colin is een verkorting van Nicolaas, dat "overwinnaar van het volk" betekent.

Bekende naamdragers

Colin Powell (1937) was Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken van 2001 tot 2005 onder President George W. Bush. Na verschillende millitiare functies te hebben bekleed werd Colin Powell in1989 chef van de gezamenlijke staven, de hoogste militaire functie in de Amerikaanse krijgsmacht. Hij stond achter de oorlog tegen het terrorisme en de oorlogen tegen Afghanistan en Irak.

Colin Jackson (1967) is een voormalige Britse atleet die in zijn tijd tot de beste atleten van de wereld behoorde op de 110 m horden en de 60 m horden indoor. Colin Jackson werd vier keer na elkaar Europees kampioen, tweemaal wereldkampioen en tweemaal kampioen van het Britse Gemenebest.

Colin Firth (1960) is een Engels acteur die bij ons vooral bekend geworden door zijn rol van Mr. Darcy in de televisieserie Pride and Prejudice. In 1996 werd Colin Firth tijdens de opname van een film in Tunesiƫ verliefd op de Italiaanse productie-assistente Livia Giuggioli, met wie hij in 1997 ook trouwde en samen twee kinderen kreeg. Hij acteerde ook in films zoals Love Actually, Hope Springs, Trauma en Girl With a Pearl Earring.

Afgeleide namen: Coline, Collin, Nico, Nicola, Nicolaas

Geboortekaartjes met de naam Colin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Colin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Colin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Colin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Colin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

colin   26 Feb 2010
IK heet colin en ben 8 jaar.....


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455