Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Cleo

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Cleo: De meisjesnaam Cleo is een verkorting van Cleopatra, met als betekenis "de roem van de vader". Cleopatra was de naam van verscheidene vorstinnen, waaronder Cleopatra, koningin van Egypte.

Bekende naamdragers

Cleo Laine (1927) is een Brits jazzzangeres en actrice. Cleo was o.a. zangeres van de Dankworthband. Sinds 1958 is Cleo getrouwd met de muzikant John Dankworth. Samen kregen ze twee kinderen: Alec en Jacqui.

Afgeleide namen: Cléo, Cleona, Cleopatra, Kleo, Kleopatra

Geboortekaartjes met de naam Cleo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Cleo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Cleo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Cleo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Cleo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Cleo   29 Sep 2011
Ik ben heel tevreden met mijn naam. Maar toch zit ik met een vraagje: ik heet Cleo zonder é, maar de laatste tijd zie ik vaak dat ze Cléo schrijven. Is die é een trend of is dat de 'juiste' schrijfwijze??

Cleo   14 Jun 2011
Leerkrachten spreken vaak mijn naam fout uit, of maken er totaal iets anders van ; Cloë, Zoë,... Maakt niet uit! ik heb een toffe naam

Cléo   23 Feb 2011
Mooi he

Koen   21 Feb 2011
top!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455