Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Clement

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Clement: De jongensnaam Clement (of Clément) betekent "zachtmoedig" of "genadig".

Bekende naamdragers

Clément Ader (1841-1926) was een Frans vliegtuigbouwer. Clément bestudeerde een vleermuis en bouwde een mechanische reuzenvleermuis met stoommotor. Tijdens de proefvlucht legde het maar een afstand af van 50 m alvorens neer te storten. Een later model dat hij de Avion doopte werd in de Franse taal gebruikt als nieuw woord voor vliegtuig.

Clément Roman (1938) was een professionele Belgische wielrenner van 1961 tot 1966. In 1964 won Clément won de Grote Prijs van Frankfurt. Daannast won hij de Ronde van Vlaanderen, Dwars door België en de Strijpen en Dr. Tistaertprijs Zottegem.

Afgeleide namen: Clemens, Clement, Clemente, Clementia, Clementina, Clementine, Clemmy, Klemens, Klement, Kliment

Geboortekaartjes met de naam Clement

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Clement. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Clement of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Clement kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Clement of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455