Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Clara

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Clara: Clara is afgeleid van het Latijnse clarus met als betekenis "de heldere" of "de schitterende".

Bekende naamdragers

Clara van Assisi (1194-1235) was de stichtster van de orde van Clarissen. Onder invloed van Franciscus van Assisi verliet Clara haar ouderlijk huis en leefde in navolging van Jezus in absolute armoede. Twee jaar na haar dood werd Clara door Alexander IV heilig verklaard. In 1958 werd ze door Pius XII benoemd tot patrones van de televisie, omwille van haar visioenen.

Clara Hughes (1972) is een Canadees langebaanschaatster die goud won op 5000 meter tijdens de Olympische Winterspelen van 2006.

Clara Bow (1905-1965) was een Amerikaans actrice en sekssymbool. Ze kwam uit een disfunctioneel gezin en werd door haar vader mishandeld. In 1921 won Clara Bow de Fame and Fortune Prijsvraag, waardoor ze een rol kreeg in de film Beyond the Rainbow. Een van haar eigenschappen was dat ze op commando kon huilen. In 1925 brak Clara door met haar rol in de film The Plastic Age. Twee jaar later stond ze bekend als sekssymbool na haar rol in de film It. Ze bereikte haar hoogtepunt met de film Wings, waarvoor ze de allereerste Academy Award voor Beste Film, maar daarna ging het snel bergaf.

Afgeleide namen: Claar, Claartje, Clair, Claire, Clarina, Klaar, Klara

Geboortekaartjes met de naam Clara

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Clara. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Clara of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Clara kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Clara of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

josje   24 Oct 2010
mooooooie naaaaaaaaaam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455