Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Claire

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Claire: De meisjesnaam Claire is afgeleid van het Latijnse clarus met als betekenis "de heldere" of "de schitterende".

Bekende naamdragers

Claire Coombs (1974) is de echtgenote van prins Laurent van Belgiƫ. Samen hebben ze drie kinderen: Louise, Nicolas en Aymeric.

Claire Vanhonnacker (1953-1992) was een Vlaamse zangeres, die bekend werd met nummers als Vreemde Vogels en Op De Purp're Hei. Met haar lied Suzanne behaalde ze in 1973 de tweede plaats in de Ontdek de Ster-wedstrijd op de BRT. Haar liedje Vreemde Vogels kende vooral in Nederland een groot succes: daar stond Claire zes weken op nummer 1.

Afgeleide namen: Claar, Claartje, Clair, Claire, Clara, Clarina, Klaar, Klara

Geboortekaartjes met de naam Claire

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Claire. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Claire of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Claire kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Claire of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Johnny Melano   09 Dec 2012
informatie bij Claire Vanhonnacker over Vreemde Vogels is onjuist. Deze plaat heeft in Nederland de hitlijsten niet gehaald (De Nederlandse Top 40 Of De Nationale Hitparade)wel de Nederlandstalige top 10

Lisa   04 Sep 2012
Cool

Julie   04 Sep 2012
Mijn vriendin heet zo Leuke naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455