Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Christina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Christina: Cristiana is afgeleid van het Griekse christos, dat "de gezalfde" betekent.

Bekende naamdragers

Christina Aguilera (1980) is een Amerikaans zangeres. Christina brak in 1999 wereldwijd door met haar debuutalbum Christina Aguilera. Ook latere albums, waaronder Mi Reflejo en My Kind of Christmas, werden een succes. Haar album Stripped werd in 2002 minder goed ontvangen, waarschijnlijk omdat ze haar tienerimago in een meer expliciet sexy imago. Tot nu toe heeft Christina 5 Grammy Awards gewonnen, waaronder een Grammy voor Best New Artist (2000). In 2007 werd bekend Christina haar eigen ster krijgt op de Walk of Fame. Christina heeft ook haar eigen parfum, genaamd Christina Aguilera, dat een groot succes werd.

Christina Applegate (1971) is een Amerikaanse actrice, die vooral bekend is voor haar rol Kelly Bundy in de televisieserie Married With Children, waarin ze een dom blondje speelt. Ze was ook enkele jaren te zien in de televisieserie Samantha Who?. In 2002 speelde Christina in de film The Sweetest Thing. Christina is actief in PETA, een organisatie die opkomt voor dierenrechten.

Afgeleide namen: Carsten, Chris, Christian, Christiaan, Cris, Cistian, Kars, Karsten, Kris, Kristiaan, Stien, Tieneke, Tina, Tini

Geboortekaartjes met de naam Christina

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Christina. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Christina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Christina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Christina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455