Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Christian

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Christian: Cristian is afgeleid van het Griekse christos, dat "de gezalfde" betekent.

Bekende naamdragers

Christian Dior (1905-1957) was een beroemd Frans modeontwerper. Hij werkte eerst bij verschillende modeontwerpers, waaronder Robert Piguet en Lucien Lelong. In 1947 lanceerde Dior zijn eerste collectie die bekend stond als de New Look: uiterst smalle tailles met uitlopende rokken. Dior behoort nog steeds tot de belangrijkste modehuizen.

Christian Bale (1974) is een Engels acteur. Hij kreeg verschillende prijzen toegekend, waaronder een National Board of Review Award , een Saturn Award en een Empire Award. In 1987 brak Christian door in de Empire of the Sun, een film van Steven Spielbergs. Hij is ook actief in verschillende milieu- en dierenbeschermingsorganisaties, waaronder Ark Trust, Greenpeace en het WWF.

Afgeleide namen: Carsten, Chris, Christiaan, Cris, Cistian, Kars, Karsten, Kris, Kristiaan, Stien, Tieneke, Tina, Tini

Geboortekaartjes met de naam Christian

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Christian. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Christian of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Christian kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Christian of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455