Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Charlie

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Charlie: Charles is afgeleid van de Germaanse naam Karel, met als betekenis "vrije man" of "iemand die niet van adel is".

Bekende naamdragers

Charlie Chaplin (1889-1977) was een Engelse komiek en acteur. Daarnaast was hij ook regisseur en componist. Bij het ontstaan van de bioscoopfilm was Charlie de beroemdste filmster ter wereld. Hij is vooral bekend als de zwerver in The Tramp. Charlie schreef filmmuziek bij zijn eigen films en componeerde het wereldberoemde nummer Smile. In 1965 ontving Charlie uit handen van Prins Bernhard de Erasmusprijs. In 1972 kreeg hij een Academy Honorary Award voor zijn hele werk.

Charlie Watts (1941) is bekend als de drummer van de Engelse rockband The Rolling Stones. In 1963 zegde hij zijn baan als tekenaar van een reclamebureau op om zich alleen nog maar op The Stones te concentreren. Samen met Mick Jagger en Keith Richards behoort Charlie na 45 jaar nog steeds bij The Stones. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke blues- en rockdrummers. Charlie is een verwoed verzamelaar van antieke zakhorloges en klassieke Britse automerken.

Afgeleide namen: Carel, Carl, Carlos, Carol, Carole, Carolien, Caroelien, Carol, Carola,Carole, Carolien, Caroliene, Carolientje, Carolijn, Carolina, Caroline, Carolus, Carolyn, Caronia, Carool, Charles, Carley, Karel

Geboortekaartjes met de naam Charlie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Charlie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Charlie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Charlie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Charlie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455