Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Chantal

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Chantal: De meisjesnaam Chantal betekent waarschijnlijk "zangeres".

Bekende naamdragers

Chantal Janzen (1979) is een Nederlandse actrice en presentatrice. Chantal speelde in de musicals 42nd Street, Saturday Night Fever, Beauty and the Beast en Tarzan. Voor televisie speelde Chantal gastrollen in Baantjer, Intensive Care, De Band, Meiden van De Wit en Kinderen Geen Bezwaar. Ze was medepresentatrice van Staatsloterij Live en Idols. Voor haar rol in de musical Saturday Night Fever ontving ze in 2002 een John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent.

Chantal Groot (1982) is een Nederlands zwemster die drie keer deelnam aan de Olympische Spelen (2000, 2004 en 2008). In 1998 werd Chantal Europees jeugdkampioene op de 100 meter vlinderslag en een jaar later won ze brons bij de Europese kampioenschappen langebaan op de 50 meter vlinderslag. In 2006 vestigde Chanttal samen met haar team een wereldrecord op de 4x100 meter vrije slag.

Afgeleide namen: Chantalle, Chantel, Chantely

Geboortekaartjes met de naam Chantal

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Chantal. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Chantal of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Chantal kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Chantal of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Chantal   26 Aug 2012
MWOEHAHAHA CHANTAL RULES !


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455