Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Chaim

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Chaim: Chaim is een Hebreeuwse jongensnaam, met als betekenis "leven".

Bekende naamdragers

Chaim Weizmann (1874-1952) was een Wit-Russisch scheikundige en biochemicus, die de eerste president van Israƫl werd. Chaim is tevens oprichter van het Weizmann Instituut der Wetenschappen.

Chaim Topol (1935) is een van de internationaal bekendste Israƫlische acteurs. Hij stichtte de amusementgroep Green Onions, waarin hij tevens acteerde. Enkele van zijn bekende rolleb zijn Milos Columbo in de James Bond-film For Your Eyes Only en Tevye in Fiddler On The Roof. Voor deze laatste rol kreeg Chaim een Gouden Golbus prijs en een nominatie voor een Oscar voor beste hoofdrolspeler.

Afgeleide namen: Chayim, Chayyim, Haim, Hyman, Hymen

Geboortekaartjes met de naam Chaim

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Chaim. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Chaim of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Chaim kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Chaim of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455