Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Cesar

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Cesar: Cesar is een jongensnaam met als betekenis "hoofd met haar".

Bekende naamdragers

César Baldaccini (1921-1998) was een Frans kunstenaar, die vooral personages en dieren maakten uit oud ijzer. Hij was een meester in de metaalsculptuur. Enkelen van zijn bekende beelden zijn: Punaise en Bas-relief à l'insecte, Ail, L'Homme De Draguignan en La Tortue. In 1960 veroorzaakte César een schandaal met zijn tentoonstelling van Compressions, blokken van geperste autowrakken. Daarna maakte Expansions, kunstwerken uit plastiek, zoals zijn bekende Pouce, een duim gemaakt van polyurethaan. Naar hem vernoemd is de César, de nationale filmprijs van Frankrijk.

Afgeleide namen: César, Cesare, Cesario, Cezar

Geboortekaartjes met de naam Cesar

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Cesar. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Cesar of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Cesar kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Cesar of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455