Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Casimir

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Slavisch

Betekenis Casimir: Casimir zou "verkondiger van de vrede" betekenen, maar volgens anderen kan deze naam het tegenovergestelde betekenen: "verstoorder van de vrede". Casimir was een populaire naam bij Poolse vorsten.

Bekende naamdragers

Casimir Funk (1884-1967) was een Pools biochemicus die als eerste het concept vitamine formuleerde. In 1923 werd hij hoofd van de afdeling biochemie van het Nationaal Hygiƫne Instituut in Warschau en deed er onderzoek naar insuline en thiamine. In 1912 ontdekte Casimir de stof in bruine rijst die de kans om beriberi op te lopen verlaagde. Deze stof bevat een amine-groep en daarom noemde hij dit product vitamine (=vitaal amine). Jaarlijks reikt het Poolse instituut voor Kunsten en Wetenschap de Casinir Funk Natural Science Award uit aan Amerikaans-Poolse wetenschappers.

Geboortekaartjes met de naam Casimir

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Casimir. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Casimir of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Casimir kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Casimir of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455