Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Carice

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Carice: De meisjesnaam Carice betekent "bevalligheid" of "gratie".

Bekende naamdragers

Carice van Houten (1976) is een Nederlands actrice en radiopresentatrice. Carice brak internationaal door in 2006 met haar rol in Zwartboek. Carice won in haar loopbaan drie Gouden Kalveren, een Rembrandt Award en tal van andere prijzen. Een jaar later speelde ze haar eerste rol een Engelstalige film. In 2007 werd Carice door het publiek van de Nederlandse Filmdagen in Utrecht gekozen tot Beste Nederlandse Actrice Aller Tijden. In 2008 werd ze ambassadrice van het Wereld Natuur Fonds zou worden.

Afgeleide namen: Charis, Chariklia, Gartia

Geboortekaartjes met de naam Carice

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Carice. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Carice of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Carice kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Carice of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455