Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Camille

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Camille: Camille is zowel een jongensnaam als meisjesnaam en is afgeleid van het Griekse woord kadmiloi dat "dienaren in de cultus van de Kureten" betekent ofwel van het Griekse woord gamelios dat "feestelijk" betekent.

Bekende naamdragers

Camille Flammarion (1842-1925) was een Frans astronoom, geofysicus en schrijver. Hij schreef populair-wetenschappelijke boeken over astronomie en hield zich ook bezig met de studie van psychische en parapsychologische verschijnselen. Camille heeft veel asteroïden ontdekt.

Camille Jordan (1838-1922) was een Franse wiskundige die een van de grondleggers van de groepentheorie was. Hij schreef verschillende standaardwerken zoals Traité des Substitutions en Cours d'Ananlyse. Een wiskundige term werd naar Camille Jordan genoemd, namelijk de Jordankromme en de Jordannormaalvorm.

Camille Pissaro (1830-1903) was een Frans impressionistische schilder. Camille Pissaro was een vriend van andere bekende impressionisten zoals Paul Cézanne en Claude Monet. Hij schilderde in Fankrijk en Venezuela. Zijn werken behoren tot pointillisme en impressionisme. Zijn bekends werk is De Tuin van Les Mathurins bij Pontoise waarin hij als een van de eerste kunstschilders de kleuren opdeelde.

Camille Saint-Saens (1835-1921) was een Frans componist die reeds op achtjarige leeftijd voortreffelijk piano speelde. Zijn bekendste werk is Het Carnaval der Dieren.

Afgeleide namen: Camillus , Camiel, Miel, Camilia, Camilla

Geboortekaartjes met de naam Camille

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Camille. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Camille of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Camille kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Camille of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Camille   27 Apr 2015
Heey ik heet ook Camille, het wordt altijd uitgesproken als Kamiel x

Camille Mélon   13 Sep 2011
heeey ik ben Camille en ik ben hier met 3HW en we vinden het fijn met de nieuwe godsdienstleerkracht. haaha jaja 3HW rules

camy   25 Oct 2010
hey ik noem camille maar kvind ddat camy beter is op een blad

CAMILLE   10 Apr 2010
HALLO IK BEN CAMILLE EN IK DACHT DAT MIJN NAAM UIT FRANKRIJK KWAM MAAR IK BEN BLIJ DAT IK HET NU ECHT WEET

cammy   01 Dec 2009
mijn naam is de mooiste want er zit geen L in hahaha xxx cammy

camille van lion   16 Sep 2009
ik noem camille

Jean-Paul Declerck   16 Sep 2009
De meisjes variant wordt uitgesproken als KAMMY met de klemtoon op de laatste lettergreep.

Camille   09 Dec 2008
Ik weet niet of het goed is, maar mijn naam word uit gesproken als Kamil. ..en als een echt woord dus gewoon kameel.

Lydia   10 May 2008
ik ken een meisje die heet Camille, maar ik heb geen idee hoe je de naam moet uitspreken. Help!

camille Oosterhof   12 Dec 2007
ik heb altijd gedacht dat de naam Camille van oorsprong frans is... waarom ben ik tevens niet de enige die dat denkt??


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455