Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Camiel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Camiel: De jongensnaam Camiel is afgeleid van het Griekse Gamelios, met als betekenis "feestelijk". Camiel kan ook afgeleid zijn van het Griekse kadmiloi dat "beschermers van Goden" betekent.

Bekende naamdragers

Camiel Eurlings (1973) is een Nederlandse politicus. In 2007 werd Camiel minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet-Balkenende IV en lid van het CDA. In 2009 presenteerde Camiel de plannen voor het rekeningrijden, ,nl. de kilometerheffing. Hij is een liefhebber van wielrennen.

Afgeleide namen: Camil, Camille, Camillus, Camilia, Camilla, Kami, Kamiel, Miel

Geboortekaartjes met de naam Camiel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Camiel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Camiel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Camiel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Camiel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455