Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Céline

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Celine: Celine is afgeleid van Marcus en betekent waarschijnlijk "oorlogsgod Mars" of meer algemeen "strijder".

Bekende naamdragers

Celine Dion (1968) is een Canadese zangeres. Celine begon haar zangcarrière als 12-jarige toen haar moeder haar in contact bracht met de manager René Angélil die zodanig in Celine geloofde dat hij een hypotheek nam op zijn huis om haar zangcarrière te financieren. Een jaar later kwam haar eerste album uit en ze werd meteen bekend. In 1988 won ze het Eurosongfestival met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. In 1991 werkte ze mee aan de soundtrack van de Disneyfilm Beauty And The Beast. Samen met Bryson behaalde ze met de titelsong een Academy Award. In 1993 behaalde ze veel succes met haar single The Power Of Love, waarmee ze weken op nr. 1 van de Amerikaanse Top 100 stond. In 1996 bracht Celine het album Falling Into You uit, één van de best verkopende CD's van een zangeres. Hiermee behaalde ze ook twee Grammy Awards. Celine Dion heeft reeks van parfums, waaronde Celine Dion, Notes, Memento en Belong.

Afgeleide namen: Ceel, Celia, Célia, Celien, Celina, Céline, Marcel, Marcela, Marcelis, Marcellus, Marselis

Geboortekaartjes met de naam Celine

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Celine. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Celine of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Celine kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Celine of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

celien   01 Feb 2012
ik vind mijn naam super en ik hou erook en aan iedereen proficiat met de naam celien

fien    17 Dec 2011
ik heb een zus die CELIEN........... zij is er ook heel blij mee ¨¨¨¨****£££%%%

hei celine    17 Dec 2011
hei ik benfien wil jij vriendin met me zijn kunnen we hier op chatten?

fien   17 Dec 2011
ja tuurlijk celine deze info klopt

fien   17 Dec 2011
ik heb een zus die heet celien ze is daar heel blij mee ik ben er ook blij meen ik ben de kleinste van ons2 ik vind fien nog mooier want dat is mijn naam ik vind onze namen grappig want ze rijmen op elkaar :celien,fien grappig he daag moet verder leren stom he wo oer saai baai op naar mijn laatste exame jeeeeeeeeeeeeeej

celine   08 Sep 2011
klopt deze info?

Céline    29 Apr 2011
Zeer mooie tijdloze naam met een krachtige betekenis!

celine    05 Apr 2011
' k ben er best wel heel erg blij meeeeeeeeeeeeeeeee! aha aha aha!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455