Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bruno

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Bruno: Bruno is afgeleid van het Germaanse woord brun wat "borstharnas" of "glanzend" betekent.

Bekende naamdragers

Bruno van Keulen (1032-1101) is een Duitse heilige geboren in Keulen die stichter was van de kartuizer orde. Deze monniken dragen een wit habijt met een scapulier dat aan beide zijden met een brede strook stof verbonden is (zie afbeelding) en dragen gaan kovel.

Bruno Tobback (1969) werd in 2004 Minister van Leefmilieu en Pensioen. Hij is net zoals zijn vader Louis Tobback lid van de spa. Bruno Tobback heeft vooral interesse inzake milieu en mobiliteit.

Afgeleide namen: Bruin, Bruning, Bruina, Bruna

Geboortekaartjes met de naam Bruno

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bruno. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bruno of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bruno kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bruno of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

bruno dix   14 Dec 2012
Gewoon een geweldige naam vergeten de mensen ook niet gauw we zijn met vier bruno s mn vader ik me zoon en klein zoon heten allemaal bruno

Coenraad   30 Jan 2012
mooie stoere naam! ik vind germaanse namen het mooist!

silke   12 Mar 2008
mijn papa noemt bruno en ik vind dat een kak naam ze


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455