Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bruce

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Schots

Betekenis Bruce: Bruce was oorspronkelijk de familienaam van een Schotse held Robert de Bruce. De juiste betekenis van Bruce is onbekend, waarschijnlijk was het een plaatsnaam.

Bekende naamdragers

Bruce Springsteen (1949) is een Amerikaanse zanger, gitarist en liedjesschrijver. Bruce brak in 1975 door met zijn derde album: Born to Run. Vooral met zijn album Born in the U.S.A. scoorde Bruce international succes. In 1994 ontving Bruce een Oscar voor Beste Lied en een Grammy voor het nummer Streets of Philadelphia op, de soundtrack van de film Philadelphia.

Bruce Willis (1955) is een Amerikaans acteur, die bekend werd voor zijn rol in de televisieserie Moonlighting. In 1988 brak hij door als filmacteur in Die Hard-film. Bruce was getrouwd met actrice Demi Moore en samen hebben ze drie kinderen: Rumer Glen, Scout LaRue en Tallulah Belle. In 2006 kreeg Bruce een ster op de wereldberoemde Hollywood Walk of Fame.

Afgeleide namen: Brucey, Brucie

Geboortekaartjes met de naam Bruce

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bruce. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bruce of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bruce kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bruce of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Diana    22 Oct 2012
Mijn zoontje draagt de naam Bruce! Ik vind het nog steeds een ontzettend stoere jongens naam en je hoort m wijnig !!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455