Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Britney

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Britney: Britney is afgeleid van Brittany, het Engelse woord voor Bretagne, een Franse regio op het gelijknamige schiereiland Bretagne.

Bekende naamdragers

Britney Spears (1981) is een populaire Amerikaanse popzangeres. Britney Spears is een van de best verkopende artiesten in de wereld met een geschatte verkoop van 90 miljoen albums. Toen ze zeventien jaar was scoorde Britney Spears in 1999 een nr 1 hit in de Verenigde Staten met haar liedje Baby One More Time. Voor het liedje Toxic ontving Britney in 2005 haar eerste Grammy Award voor Beste Dansnummer. In 2008 ontving ze een NRJ music award voor Beste Internationale Album. De muziek van Britney wordt als hitparadepop beschouwd. Later wordt haar muziek wat wilder en levert ze zelf meer muzikale bijdragen. Britney Spears is de enige zangeres waarvan de eerste vier albums binnenkwamen op nummer 1 in de Billboard 200. Ze heeft een relatie gehad met Justin Timberlake. In 2004 besliste Britney in een dronken bui om te trouwen met haar jeugdvriend Jason Alexander, maar dit huwelijk hield maar 55 uur stand. In hetzelfde jaar huwde ze met Kevin Federline, met wie ze 2 kinderen kreeg: Sean en Jayden. Twee maanden na de geboorte van Jayden vroeg ze een scheiding aan met als reden onoverkomelijke meningsverschillen. Britney kamt regelmatig met alchol- en drugsproblemen.

Afgeleide namen: Britt, Brittney, Brittnee, Brittini

Geboortekaartjes met de naam Britney

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Britney. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Britney of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Britney kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Britney of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Mirte   26 Jan 2011
Britney is echt super lief en aardig en tof en gaaf!! Ik kan ook AL mijn geheimen bij haar kwijt(L) zonder dat een ander het te horen krijgt!!(l) Britney jij bent echt TOF

meike   24 Oct 2009
britney= een heeeeeele coole naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455