Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Brenda

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Brenda: De meisjesnaam Brenda is afkomstig van Brant, met als waarschijnlijke betekenis "het zwaard".

Bekende naamdragers

Brenda Lee (1944) is de artiestennaam van Brenda Mae Tarpley, een Amerikaans zangeres. Brenda is actief in de genres rockabilly, rock-'n'-roll, country en pop. Brenda is vooral bekend voor haar haar hits I'm Sorry en Rockin' Around The Christmas Tree.

Brenda Blethyn (1946) is een Engels actrice. Brenda werd in 1997 genomineerd voor een Academy Award voor haar hoofdrol in de film Secrets & Lies. Later kreeg ze verschillende acteerprijzen daadwerkelijk toegekend, waaronder een British Comedy Award, een BAFTA Award, een Golden Globe en een Empire Award. Brenda is o.a.te zien in de film The Witches en in achttien afleveringen Chance In A Million.

Afgeleide namen: Brend, Brenda, Brent, Brenton, Brenden

Geboortekaartjes met de naam Brenda

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Brenda. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Brenda of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Brenda kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Brenda of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455