Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Brahim

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Brahim: De jongensnaam Brahim is een verkorting van de Hebreeuwse naam Abraham, met als mogelijke betekenis "vader is bramhartig". In het Oude Testament wordt Abraham voorgesteld als "vader van vele volkeren".

Bekende naamdragers

Brahim Attaeb (1984) is een Belgisch-Marokkaanse zanger, die bekend werd na zijn deelname aan Idool 2003. In 2006 en 2008 schreef Brahim zich in voor de Belgische preselecties van Eurosong, maar belande telkens op de vierde plaats. Ook in Marokko oogst Brahim succes. In 2007 was hij het boegbeeld van de Damiaanactie waarvoor hij het lied Lamuka schreef.

Afgeleide namen: Abar, Abra, Abraham, Abram, Abramina, AbrĂ¡n, Braam, Brain, Bram, Brammert, Bramiene, Bramina, Bramine, Brammie

Geboortekaartjes met de naam Brahim

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Brahim. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Brahim of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Brahim kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Brahim of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

brahim achter naam   12 Mar 2017
Waar komt de naam van daan

Diana brahim    10 Aug 2016
a ik heb deze als achternaam.

ouahiba   12 Jun 2012
beste naam ooit

slete   25 Feb 2011
hij heeft mooie oogen en een leuke lach maar hij is wel een deugenit en een sletje


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455