Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Boudewijn

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Boudewijn: De jongensnaam Boudewijn heeft als betekenis "dappere vriend".

Bekende naamdragers

Boudewijn van België (1930-1993) was koning van België van 1951 tot 1993. Hij werd genoemd naar Boudewijn, de oudste zoon van prins Filips, Graaf van Vlaanderen. In 1960 trouwde Boudewijn met de Spaanse gravin Fabiola de Mora y Aragón, maar hun huwelijk bleef kinderloos. Hij was de laatste Belgische koning die nog werkelijk politieke invloed deed gelden. In 1990 weigerde Boudewijn uit geloofsovertuiging de abortuswet te bekrachtigen. De Eerste Minister Wilfried Martens stelde Boudewijn gedurende 36 uur in de feitelijke onmogelijkheid om te regeren, zodat de regering, conform de grondwet, de wet zelf kon ondertekenen. Koning Boudewijn overleed in 1993 in zijn buitenverblijf in Motril in Spanje en werd opgevolgd door zijn jongere broer Albert.

Afgeleide namen: Baldewijn, Baldwin, Baudouin

Geboortekaartjes met de naam Boudewijn

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Boudewijn. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Boudewijn of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Boudewijn kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Boudewijn of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455