Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Boris

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Slavisch

Betekenis Boris: Boris betekent "strijder", maar als verkorting van Liborius zou de Boris "vrije man" betekenen.

Bekende naamdragers

Boris Titulaer (1980) is een Nederlands zanger en de winnaar van het televisieprogramma Idols van het seizoen 2003/2004. In 2001 speelde hij bij de soulformatie Sofuja, waarmee hij vooral in Spanje redelijk succesvol was. Nadat hij in 2004 de finale van Idols wint verschijnt zijn eerste single When You Think Of Me, dat meteen een succes werd. In 2007 ontvangt hij de Edison Jazzism Publieksprijs voor zijn 2e album Holy Pleasure.

Boris Becker (1967) is een Duits voormalig professioneel tennisspeler die in 1985 als jongste ooit Wimbledon won. Boris was toen 17 jaar. Hij kreeg de bijnaam Boem, Boem, Becker, vanwege zijn harde opslag. In 1993 trouwde Becker met fotomodel Barbara Feltus.

Boris Jeltsin (1991-1999) werd in 1991 de eerste Russische president. Hij staat in Rusland vooral bekend als "de sloper van de Sovjet-Unie". In 1985 werd Boris door Michail Gorbatsjov benoemd tot partijchef van Moskou waar hij zich onder meer inzette voor de bestrijding van corruptie.In 1989 werd Jeltsin echter verkozen tot lid van het Congres van Volksafgevaardigden en kreeg hij zitting in de Opperste Sovjet. In 1991 won Jeltsin de verkiezingen met 57 procent van de stemmen. Na een mislukte coup van Vladimir Krjoetsjkov kon Boris het leger achter zich krijgen en werd hij de nieuwe sterke man. In 1999 legde Jeltsin onverwacht het presidentschap neer en droeg hij de macht over aan Vladimir Poetin.

Afgeleide namen: Bogoris, Bor, Boril, Liborius, Liboire

Geboortekaartjes met de naam Boris

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Boris. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Boris of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Boris kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Boris of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Speliers   12 Oct 2016
Dichteres Lies Vangasse heeft zonet een kleine Boris!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455