Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bor

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Bor: De jongensnaam Bor is een verkorting van Liborius, met als betekenis "vrije man". Bor heeft ook een Germaanse oorsprong en betekent dan "sterk als een beer".

Bekende naamdragers

Bor de Wolf is een personage uit de Nederlandse poppenserie De Fabeltjeskrant. In tegenstelling tot wat normaal van een wolf wordt verwacht is Bor een vreedzaam en emotioneel dier. Bor is bekend om de zijn huilende brul die hij aan veel van zijn uitspraken vooraf laat gaan.

Geboortekaartjes met de naam Bor

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bor. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bor of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bor kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bor of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

bor   25 Sep 2017
ik ben 13 en heet ook Bor. vroeger werd ik vaak aangezien als Boris of Borre, sommige dachten zelfs dat dat gewoon een bijnaam wat maar dat ik in het echt liborus heette! maar nu niet meer, en nu ben ik echt enorm blij met mijn naam

Bor   03 May 2013
Ik heet nu sl bijna 11 jaar Bor!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455