Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bob

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Bob: De jongensnaam Bob is een verkorting van Robrecht, een Germaanse naam met als betekenis "schitterend door roem".

Bekende naamdragers

Bob Marley (1945-1981) was een Jamaicaans reggae-artiest, die verantwoordelijk was voor de doorbraak van reggae buiten Jamaica. Bob was samen met zijn vrouw Rita Marley een belangrijk voorvechter van het rastageloof. Hij is bij ons vooral bekend van de liedjes No Woman, No Cry en I Shot The Sheriff. Tijdens het One Love Peace Concert in 1978 lukte het hem om twee rivaliserende politieke leiders op het podium te krijgen en elkaar de hand te schudden.Voor deze daad kreeg Bob The Peace Medal of the Third World van de Verenigde Naties.

Bob Dylan (1996) is een Joods-Amerikaans popmusicus, die wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van Amerika. Bob is vooral bekend voor het liedje Blowin' in the Wind, een protestlied met een tekst die vraagtekens zet achter de sociale en politieke status quo.

Afgeleide namen: Bobbi, Bobbie, Bobby, Bobien, Robbe, Robbert, Robbie, Roberta, Robertina

Geboortekaartjes met de naam Bob

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bob. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bob of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bob kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bob of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

bob   18 Dec 2012
ken je bob de slak?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455