Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bjorn

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Scandinavisch

Betekenis Bjorn: Bjorn is een Scandinavische jongensnaam met de betekenis "beer".

Bekende naamdragers

Björn Borg (1956) is een voormalig Zweeds toptennisser. Björn Borg won in zijn carrière 11 Grand Slams, 6 Roland Carros en 62 toernooien. Het lukte hem voor het eerst om vijf opeenvolgende overwinningen te behalen op Wimbledon. Op zijn vijftien won Björg Borg de juniorentitel van Wimbledon. Hij kreeg de naam The Ice Man omdat hij tijdens de wedstrijden nooit zijn emoties toonden. Na zijn tenniscarrière lanceerde Björn Borg zijn eigen kledinglijn.

Bjorn Blommerde (1987) is een Nederlandse atleet. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen op speerwerpen. In 2005 won hij het Nederlands Kampioenschap Junioren en het Nederlands Kampioenschap voor senioren.

Björn Ulvaeus (1945) is een Zweeds muzikant en componist die vooral bekend is als lid van ABBA. In 1971 trouwde Björn met Agnetha Fältskog, die later ook lid werd van ABBA. Het succes van ABBA begon toen ze in 1974 het EurovisiesSongfestival won met het nummer Waterloo.

Afgeleide namen: Barend, Barnard, Barendje, Berend, Benhard, Bernadet, Bernadette, Bernhard, Bjarne, Björn

Geboortekaartjes met de naam Bjorn

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bjorn. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bjorn of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bjorn kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bjorn of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

kut naam   07 Nov 2012
het is een kut naam!

bjorn   13 Dec 2009
hoe spreek je het nou eigenlijk uit

bjorn    29 Jun 2009
ik ben een beer hihi


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455