Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bjarne

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Bjarne: Bjarne is een Germaanse naam met als betekenis "beer".

Bekende naamdragers

Bjarne Riis (1964) is een voormalig Deens profwielrenner die in 1996 de Ronde van Frankrijk won. Een jaar later won hij de klassieker Amstel Gold Race. In 2007 bekende hij dat hij dankzij doping in 1996 de Ronde van Frankrijk won. In 2001 werd Bjarne Riis ploegleider van het Deense Protour-team CSC.

Bjarne Stroustrup (1950) is een Deens informaticus die de programmeertaal C++ ontwikkelde. Hij werd in 1990 opgenomen in de lijst America's Twelve Top Young Scientists van Fortune Magazine en werd in 1998 aangesteld als Fellow van de ACM (Association for Computing Machinery).

Afgeleide namen: Bjar, Björn, Bjorne

Geboortekaartjes met de naam Bjarne

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bjarne. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bjarne of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bjarne kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bjarne of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Bjarne   16 Sep 2020
Ik heb nu op de middelbare school OTV. En dit helpt heel erg!

Tine   02 Dec 2011
Hallo ik ben 59 jaar en heb een zoon van 45 ik was tienermoeder en mijn zoon noemt ook Bjarne

Bjarne   16 Jan 2011
Hoi, ik heet Bjarne en ben geboren in 2005. Ik vind het een leuke en stoere naam.

Bjarn   07 May 2009
Mijn zoontje heet Bjarn is afgeleid van Bjarne


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455